07-11-2021

Gisteren  was Shlomo 13 en een halve week oud! Het wordt al een hele vent en weegt nu +-13 kilo.

De relatie tussen Shlomo en Oren is geweldig, het gemopper van Oren wordt steeds minder en hij speelt heel lief met Shlomo maar er wordt tussen door ook opgevoed door Oren.
Ook wordt er samen geslapen lekker dicht tegen dat grote lijf van Oren aan.

En wat voor ons belangrijk is dat we zien dat Oren er echt heel vrolijk van wordt!
Hij is echt weer onze oude clown aan het worden die wij zagen verdwijnen toen hij alleen was!

Heerlijk slapen, daar is hij goed in!🥰
Heerlijk slapen, daar is hij goed in!🥰

24-10-2021 De relatie tussen Shlomo en Oren wordt steeds beter.
Ze spelen en zijn graag bij elkaar maar Oren voed wel op, heel subtiel en dat schijnt indruk te hebben op de baby!

Gisteren weer even bij Shlomo zijn moeder Edda wezen kijken en die waren blij om elkaar weer te zien! 
Behalve als Shlomo even wilde kijken of de melkbar nog geopend was werd er voorzichtig aangegeven dat dat niet gewaardeerd werd!
Ook was het voor hem een leuke ervaring om even aan een kwartel te kunnen snuffelen.

Verder eet de baby goed en groeit hij ook goed! Hij is niet te dik en niet te mager, precies goed!Het zit er al vroeg in, voorstaan op een kwartel!
Het zit er al vroeg in, voorstaan op een kwartel!

Debby en Shlomo.🥰
Debby en Shlomo.🥰
Vandaag 16-10-2021 is Shlomo 3 weken bij ons.
Hij wordt steeds meer vriendjes met Oren, steeds vaker wordt er gespeeld en Oren lijkt dit ook erg leuk te vinden.
Oren lijkt happyer te zijn, ik vond hem sind Mosé er niet meer was wat minder vrolijk maar het is nu echt weer onze clown! De baby doet hem goed!

Shlomo met de katten wordt ook steeds leuker, er wordt gespeeld met elkaar en af en toe geslapen met een van de Siamezen.
Zo racet Shlomo af en toe er achter aan en af en toe ligt hij dan op Itai om er lekker in te kunnen happen, wij vinden dat af en toe een beetje ruw en vrij gedrag maar Itai knort er vrolijk op los dus dat schijnt hij geen probleem te vinden! 
Als hij het zat is rent hij weg of gaat hij ergens zitten waar Shlomo niet bij kan of hij krijgt een subtiele tik voor zijn hoofd!

Gisteren zijn we bij Shlomo zijn moeder Edda en familie langs geweest en Edda leek erg blij om hem weer te zien er werd met hem gespeeld omhelst en Oren stond er bij of er niks met zijn puppy gebeurde want het is inmiddels echt al zijn puppy!

We zijn daar natuurlijk met de auto heen gereden en dat was voor Shlomo gelijk even een goed moment om weer even aan de auto te wennen maar hij deed het goed en heeft lekker liggen slapen tijdens de reis! We hebben voor hem een autobench gekocht zodat hij nog niet bij Oren hoeft te liggen want daar vinden we hem nog te klein voor.

Edda blij om Shlomo te zien!
Edda blij om Shlomo te zien!
Shlomo in de auto.
Shlomo in de auto.


Gisteren 09-10-2021 is Shlomo negrn en een halve week oud en is hij 2 weken bij ons.

Hij en Oren lijken elkaar steeds leuker te vinden, Oren is nog wel voorzichtig met hem maar af en toe is er een speelmomentje en hij gaat meestal eerst kijken na de wandeling of hij er is en wat hij doet! 
Ook gaan ze nu af toe bij elkaar liggen, Oren vond de eerste keer vreemd en leek bij Debby bevestiging ter zoeken of dat het goed was maar gisteren ging Oren bij hem op het kussen liggen in de tuin dus we hopen dat hij dit als gewoon gaat ervaren!
 
Verder eet en drinkt Shlomo goed en slaapt hij de nacht heerlijk door! 

Met onze 2 Siamezen en 2 Oostersekortharen gaat het ook goed.
Met 1 Siamees (Itai) gaat het zo goed dat ze af en toe met elkaar spelen, af en toe hebben we een beetje medelijden met Itai maar hij schijnt het allemaal leuk te vinden!


Morgen 02-10-2021 is Shlomo 8 en een halve week oud en 1 week bij ons! 
Het is een lieve pup en is erg relaxed. Hij is eigenlijk helemaal thuis, Oren zoekt ook steeds meer contact en hij loopt op zijn beurt steeds achter Oren aan.

Het is een makkelijk hondje maar als hij moet poepen of honger heeft of over zijn slaap heen is komt er een duiveltje te voorschijn!😃
Dan wordt hij bijterig in alles wat voorhanden is, voeten handen kleding slippers eigen speeltjes en ook Oren zijn piemel en ballen doen mee!🤣
Je ziet dan Oren springen om hem te ontlopen! In zo’n situatie snel een speeltje in zijn mond om zijn aandacht ergens anders op te focussen! 

Hij is natuurlijk al zo goed als zindelijk, een ongelukje daargelaten! Maar ik denk dat hij 98% buiten doet! 
In de nacht slaapt hij lekker door en houd hij het in zijn bench ook droog!

Het is al een trotse hond die een eigen willetje heeft! 
Vanmiddag is hij even mee geweest naar de dierenarts in de auto om te wegen daar hadden we natuurlijk veel bekijks met hem en kon hij gelijk even een stukje in de auto meerijden


Gisteren 25-09-‘21 was het dan zo ver! We mochten Shlomo (Vito da Amore di Ala D’Oro) komen halen bij Jaap en Tina!
Altijd weer spannend om zo’n kleine mee te nemen!

Debby met Shlomo op schoot in de auto en op weg naar huis anderhalf uur rijden, daar aan gekomen met hem naar binnen. 
Hij liep gelijk rond om alles te inspecteren of alles naar zijn zin was, net zoals wij mensen dat doen als we een hotelkamer instappen!
Ook de voor en de achtertuin moest geïnspecteerd worden en alles was bij de kleine trotse man naar zijn zin!

Hij was snel gewend en het leek al snel of hij zijn hele korte leven hier was.
Ook gaf hij netjes aan dat hij moest plassen en/of poepen heel simpel hij gaat bij de achterdeur staan of hij geeft ook nog een tik tegen het raam wij doen de deur open en hij doet zijn ding!

Oren houd nog wat afstand en ligt toe te kijken en stoort zich er niet aan, vandaag heeft hij al wat meer contact gezocht maar is voorzichtig want hij vind hem nog erg klein!
Eigenlijk heel lief gedrag van Oren, hij is ook niet jaloers dat we Shlomo ook aandacht geven.

Verder is het slapen, plassen en poepen, eten spelen en weer slapen!
Wat moet dat toch heerlijk zijn om pup te zijn!🥰

Jaap en Tina we zijn trots dat we deze prachtige lieve hond mogen opvoeden, we zullen goed voor hem zorgen en hem overladen met liefde en hem vreselijk verwennen net zoals we met Mosé deden en met Oren nog doen!


(Klik op button)