Oren's chemo therapie


Gisteren 01-12-2023 zijn we bij de oncoloog geweest met Oren en de planning was tien chemo behandelingen dus vandaag de achtste chemo.

De chemo die Oren kreeg is voorlopig niet leverbaar voor zowel mens als dier dus kregen we een optie om een andere te nemen maar die zou agressiever zijn en dan zou hij waarschijnlijk een paar dagen koorts krijgen en zich niet lekker gaan voelen.
De oncoloog zei dan ook dat ze in allebei de gevallen na de achtste had willen stoppen omdat het goed gaat met Oren.
Maar in dit geval zou als het haar eigen keus zou zijn nu zou stoppen en geen andere en achtste behandeling doen, dus voor die keus zijn we gegaan!

Oren heeft zeven behandelingen ondergaan en het zou genoeg moeten zijn.🤞
Het blijft natuurlijk gokken maar ook omdat zijn huid en beetje gaat protesteren en we daar ook voor bij de dermatoloog zijn geweest is de keus om het hier bij te laten denken wij de enig juiste! 
Hij blijft voorlopig onder controle maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij nu alle kans heeft om gezond oud te worden!

Alle lof voor het team van Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht, names Oren en ons bedank voor jullie super zorg!

 

 


Ik heb de afgelopen weken elke behandeling gedeeld met als doel om andere huisdieren eigenaren gerust te stellen dat het nog zo erg nog niet is om deze behandeling aan te gaan en omdat je er vind ik weinig over hoort.

 

Toen wij wij te horen kregen dat Oren zijn bult niet goed was en dat verdere behandeling noodzakelijk was stonden we niet direct te juichen om aan chemo therapie te beginnen omdat het gelijk door mijn hoofd spookte hoe het bij mensen gaat, de meeste mensen gaan zich er nou niet bepaald beter bij voelen het immuun systeem krijgt een flinke klap.

Wij dachten dat gaan we onze gezonde hond niet aan doen, dat is een dier niet uit te leggen.

Toen ik bij de Oncoloog kwam met Oren kregen wij erg goed uitgelegd hoe het werkt en wat we konden verwachten en zelfs werd beloofd dat hij zich vrijwel niet ziek zou voelen.

 

Wij waren gerust gesteld en zijn het met hem aangegaan en hij heeft zich er doorheen geslagen, Oren heeft al die weken gewoon kunnen doen en laten wat hij altijd deed.

En ja hij heeft nu wat probleempjes met zijn huid maar die worden alweer aangepakt door de dermatoloog en hij heeft er al geen last meer van.

 

Ik hoop met ons verhaal makkelijker te maken om als je met je huisdier op het punt staat om zo'n keuze te moeten maken je het met een gerust hart kunt doen.

 

Ze verdienen het!